Hoelang gaat een sanibroyeur mee?

De levensduur van een sanibroyeur

Een sanibroyeur toilet is een toilet met een zogenaamde fecaliënvermaler. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om afvalwater en fecaliën te vermalen voordat ze worden afgevoerd via een rioolsysteem. Je vindt een sanibroyeur toilet dan ook vaak in badkamers, keuken en kelders van woningen waarvan de afvoerleidingen ver van het hoofdriool systeem liggen. Hoelang gaat zo’n sanibroyeur nu eigenlijk mee? In dit artikel van Broyeur-onderdelen.nl vertellen we hoe het onderhoud in zijn werk gaat.

Levensduur van een sanibroyeur

De levensduur van een sanibroyeur is vooral afhankelijk van een goede installatie en het correcte gebruik. Een sanibroyeur toilet heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar en vraagt om weinig onderhoud. Zo nu en dan ontkalken is het belangrijkste. Het ontkalken is gelukkig erg makkelijk. Haal eerst de stroom eraf, gooi dan wat speciale Sanibroyeur ontkalker in het toilet of de vuilwaterpomp en laat de ontkalker vervolgens een paar uur inwerken. Daarna spoel je het toilet twee keer door en klaar is Kees!

Hoe werkt een sanibroyeur?

Een sanibroyeur werkt door het afvalwater en de fecaliën te vermalen tot kleine deeltjes met behulp van messen in een vergruizingskamer. Het vermalen afval wordt vervolgens gemengd met water tot een mengsel, waardoor het gemakkelijker via de relatief dunne buizen kan worden afgevoerd naar het hoofdrioolsysteem. Dit voorkomt veel verstoppingen en andere problemen in situaties waar er sprake is van (te) dunne afvoerbuizen.

Voordelen

Een sanibroyeur toilet heeft veel voordelen. Vooral omdat een dergelijk systeem vaak problemen voorkomt waar je anders veel last van zou hebben gehad. De voordelen zijn:

  • Met een sanibroyeur systeem kan je toilet bijna overal geïnstalleerd worden
  • Een sanibroyeur toilet heeft geen grote afvoerleidingen nodig
  • een sanibroyeur is eenvoudig te installeren
  • Het zorgt voor een efficiënte afvoer

Meer weten over een sanibroyeur toilet systeem?

Een sanibroyeur systeem voor je toilet kan je veel voordelen bieden. Vooral als je in een woning woont die ver van het openbare rioolsysteem af zit. Merk je problemen met de afvoeren in je woning? Heb je een vraag over het onderhoud van je Sanibroyeur? Of heb je een bepaald onderdeel nodig? Bel ons dan gerust op 020 4704700 of stuur een e-mail naar info@broyeur-onderdelen.nl.